De gedwongen mobilisaties nemen absurde vormen aan

de-gedwongen-mobilisaties-nemen-absurde-vormen-aan

26-01-23 03:00:00,

In Odessa gebruikten soldaten een ambulance om willekeurig mobilisatiebevelen uit te delen aan mannen op straat en hen direct mee te nemen, desnoods met geweld.

van

26. Januari 2023 04:00

In de Samenvatting van de gebeurtenissen in Oekraïne van 23 januaridie ik heb vertaald, noemde ook de gedwongen mobilisaties die momenteel in Oekraïne plaatsvinden. Aangezien niemand in het land nu nog vrijwillig naar het front wil, worden mannen vaak onder dwang op straat ingelijfd, waarvan veel video’s op sociale netwerken staan. Ik had op deze Video’s van Odessa die viraal gaan in Oekraïne, omdat je onder andere kunt zien hoe een ambulance wordt gebruikt als dekmantel, waaruit onverwachts geüniformeerde mannen uitstappen om op straat mannen in het leger op te roepen.

Dit was helemaal geen Russische propaganda, maar werd in Odessa bevestigd omdat er massaal protest was ontstaan tegen deze procedure.

” Lees verder