Nucleaire escalatie: Engeland gaat granaten met depleted uranium aan regime Zelensky leveren

nucleaire-escalatie:-engeland-gaat-granaten-met-depleted-uranium-aan-regime-zelensky-leveren

23-03-23 07:00:41,

Het goedje heet depleted uranium. Het is radioactief afval. Afgevuurd in granaten veroorzaakt het een nucleare damp, die grote gebieden kan besmetten. De gevolgen zijn te vergelijken met die van de fall-out na een kernexplosie.

Deze Engelse beslissing is krankzinnig. Maar het gebeurt echt en onder onze ogen. Op het moment bovendien dat de Chinese president een bemiddelende rol in het conflict probeert te spelen. De boodschap is duidelijk: de VS (neocons) en de NATO willen steeds verdere en gevaarlijker escalatie van deze oorlog. Geen einde ervan.

Er was nog een ander, zeer veronrustend bericht: het besluit om 300.000 NATO-soldaten aan de grenzen met Rusland te stationeren.

Verder meldt de Amerikaanse onaghankelijke nieuws-show Redacted dat de VS en de NATO de komende weken een groot offensief willen inzetten tegen de – inmiddels tot Rusland behorende delen van – Oost-Oekrai

ïne en tegen de Krim. De levering van munitie met depleted uranium maakt mogelijk deel uit van dit offensief.

Hieronder eerst het commentaar van vlogger Alex Christoforou. Hij trekt de conclusie dat de neocons – nu de VS en de NATO de strijd in Oost-Oekraïne verloren hebben – uit twee opties zullen gaan kiezen: Amerikaanse boots on the ground of inzet van tactische kernwapens.

 » Lees verder bij de bron: www.TransitieWeb.nl