Update levensboerderij Wilp (5): een mix van mooie en moeilijke momenten

update-levensboerderij-wilp-(5):-een-mix-van-mooie-en-moeilijke-momenten

25-03-23 01:00:26,

Ons project levensboerderij gaat het tweede jaar in. De pioniersfase is voorbij. Alles moet nu wat beter georganiseerd worden. Dit stelt ons voor de nodige uitdagingen.

Op 21 december vorig jaar sloten we het seizoen af met een ritueel op het land. We spraken om beurten onze dank uit aan de tuin, aan de elementen, de natuurwezens, de eigenaresse van het terrein en aan elkaar. Daarna gingen de tuin en wij in diepe rust.

Bij de start van ons tweede jaar worden we geconfronteerd met mooie en met moeilijke momenten. Ik noem er hier een paar.

Mooi: een dik hooidek

Op de delen van de tuin, waarin we met een hooilaag werken, lag die er destijds, aan het begin van de winter, al mooi dik bij. 30 centimeter en dan ook nog eens – bij het meten – met de hand zachtjes aangedrukt. Dat is volgens het boekje.

Het meeste lag er al in oktober op. Dat was een les van het afgelopen jaar, toen we dit – op een flink stuk van de tuin – veel te laat nog hadden gedaan, namelijk in februari. Gevolg daarvan was dat het onderliggende gras niet voldoende was verteerd en toen het warmer weer werd het gewas verdrong.

 » Lees verder bij de bron: www.TransitieWeb.nl