Redactionele aanbeveling: – E-Verify Is Diep Gevaarlijk ⋆ Brownstone Institute

e-verify-is-diep-gevaarlijk-⋆-brownstone-institute

15-05-23 08:12:00,

DELEN | AFDRUKKEN | E-MAIL

Het e-verify programma is een van die subtiele Trojaanse paarden waar de overheid zo goed in is.

Het begint met een breed gedragen probleem: dat het land vol illegale arbeiders zit.

Of dit werkelijk een probleem is, daar kan over gedebatteerd worden, maar dat is niet het relevante. Het relevante is dat het in veel kringen als zodanig wordt gezien.

De oplossing lijkt eenvoudig: creëer e-verify.

Alle werkgevers zijn verplicht om burgerschap/arbeidsgeschiktheid te controleren bij het aannemen van personeel.

Het lijkt eenvoudig, recht door zee, en mensen zullen het steunen omdat het hen niet schaadt, het weerhoudt anderen ervan met hen te concurreren. we lossen gewoon het probleem op van “stop met het binnenstromen van werk, er zijn geen banen meer voor jullie.” (Nou ja, behalve in de landbouw die wordt uitgesneden omdat niemand gek genoeg is om dat te blokkeren en gewassen op akkers te laten rotten of akkers braak te laten liggen)

Maar er is hier een veel subtielere wending: het is een klassieke trojan framing.

Je verliest zodra je dit ding binnenrijdt. Je hebt je al overgegeven, je weet het alleen nog niet. “Er is dit schijnbaar eenvoudige ding dat je wilt”, maar wat het werkelijk doet is een recht veranderen in een voorrecht en de macht om dat voorrecht te beheren in de handen leggen van een ongekozen, onberekenbare overheidsinstelling, geleid door mensen waar je nog nooit van gehoord hebt en waarschijnlijk ook nooit zult horen.

Ik herinner je aan de wet van Coyote: “Voordat je de overheid macht geeft, stel je eerst voor dat die macht wordt uitgeoefend door de politicus die je het meest haat, want op een dag zal dat zo zijn.”

Probeer dat hier eens toe te passen. Je geeft een federaal agentschap een geïndividualiseerde aan/uit schakelaar voor tewerkstelling voor iedereen. Zeker, je kan dit ene ding dat ze ermee doen leuk vinden, maar waar zouden ze het straks nog meer voor gebruiken?

Rep Thomas Massie speculeert:

Daar kan ik het zeker niet mee oneens zijn. Mijn enige opmerking is dat ik vrees dat dit het optimistische geval is en dat dit instrument onvermijdelijk in gebruik zal toenemen tot een volwaardig instrument van sociale kredietsystemen en systemen van sociale controle.

De overheid de macht geven om inhuur te behandelen als een privilege dat zij moet goedkeuren heeft al het potentieel van een digitale munt van de centrale bank, maar dan voor banen.

  • Je kunt haar niet aannemen. Ze is ongewenst vanwege haar politieke standpunten.
  • Je kan hem niet aannemen. Je loopt achter met je diversiteitseisen.
  • Je kan geen nieuwe werknemer aannemen, de inflatie is te hoog.
  • Je kunt helemaal niets aannemen. We mogen je niet.

Elk eng ding dat gezegd kan worden over door de overheid beheerde digitale valuta geldt ook voor overheidscontrole over wie er ingehuurd mag worden. En als je denkt dat als ze dit eenmaal tot een privilege gemaakt hebben dat door centrale controle beheerd wordt, dat ze dan niet onmiddellijk beginnen met mission creep of een nieuwe crisis beginnen te bedenken om massale uitbreiding op een nieuw gebied te rechtvaardigen, of het nu vaccins zijn of DEI of wie weet wat, wel, dan moet je je geschiedenisleraar bellen en je geld terugvragen.

Vrije associatie is een recht. Het moet als zodanig behouden en uitgebreid worden.

Je hebt het slaafse verlangen gezien om dit soort “Wij mogen beslissen wie waarheen gaat en wat krijgt” te verschuiven, te veranderen en af te dwingen door de hele regering in alles van college toelatingen tot aanname tot leningen.

Wil je echt zo’n machtig instrument aan zulke mensen geven en erop vertrouwen dat ze het “alleen zullen gebruiken om leuke dingen te doen?” Want dat lijkt me een hele slechte gok.

Het is altijd makkelijk om je te laten verleiden tot deze dingen met een sympathieke use case. “We verbieden gewoon pro-Nazi spraak!” klinkt goed. Weinigen willen het horen. Nog minder zullen het opnemen voor Nazi’s. Maar zodra je de macht voor zo’n verbod verleent, heb je het recht op vrije meningsuiting opgegeven.

De rest is gewoon een onderhandeling over de voorwaarden van je censuur. Hoe vond je dat gaan? Wil je weer met je broodwinning spelen?

Dit is geen houten paard dat binnen de poorten mag komen. Niet nu. Nooit. Nee op e-verify.

Overgenomen van de auteur’s Substack

Auteur

  • El Gato Malo

    El Gato Malo is een pseudoniem voor een account dat vanaf het begin heeft gepost over pandemisch beleid.

DELEN | AFDRUKKEN | E-MAIL

Abonneren op Brownstone voor meer nieuws

We kunnen deze nieuwe door ziekte geobsedeerde wereld gedwee accepteren, sommigen omarmen zelfs de salarissen en carrières die het oplevert. Of we..

We kunnen deze nieuwe door ziekte geobsedeerde wereld gedwee accepteren, sommigen omarmen zelfs de salarissen en carrières die het oplevert. Of we..

De regering Biden beëindigt het vaccinatiemandaat voor gezondheidswerkers op 11 mei. Maar verwacht niet dat politici en..

De regering Biden zal op 11 mei een einde maken aan het vaccinatiemandaat voor gezondheidswerkers. Maar verwacht niet dat politici en..

Wanneer het monolithische verhaal dat alles is wat ze geleerd hebben in puin ligt, zullen ze het vervangen niet met..

Wanneer het monolithische verhaal dat alles is wat ze geleerd hebben in puin ligt, zullen ze het niet vervangen door..

Zelfs nu de pandemie afneemt, hebben het CDC en de regering zich gerealiseerd dat ze een enorme macht hebben over de dagelijkse..

Zelfs nu de pandemie afneemt, hebben het CDC en de regering zich gerealiseerd dat ze een enorme macht hebben over de dagelijkse..