Het Pentagon gelooft dat de levering van de F-16’s de loop van de oorlogsvoering niet in het voordeel van Oekraïne zal veranderen

het-pentagon-gelooft-dat-de-levering-van-de-f-16’s-de-loop-van-de-oorlogsvoering-niet-in-het-voordeel-van-oekraine-zal-veranderen

22-05-23 09:11:00,

US Air Force Secretary Frank Kendall denkt dat de levering van deze vliegtuigen aan Kiev “in het beste geval een paar maanden” zal duren

De op handen zijnde overdracht van F-16 jachtbommenwerpers door het Westen aan Oekraïne zal de loop van de oorlogsvoering niet drastisch veranderen in het voordeel van Kiev. Dit verklaarde de Amerikaanse minister van luchtmacht Frank Kendall maandag tijdens een bijeenkomst met een groep militaire waarnemers in Washington.

“De F-16 straaljagers zullen de Oekraïners helpen. Ze zullen de situatie echter niet fundamenteel veranderen,” zei hij. Tegelijkertijd bevestigde Kendall dat het hooguit enkele maanden zal duren voordat de vliegtuigen aan Oekraïne kunnen worden geleverd. “We zullen met hen samenwerken [der ukrainischen Regierung] en met onze andere partners, als [US-Präsident Joe Biden] heeft al aangegeven, om de weg vooruit te bepalen. In het beste geval zal het een paar maanden duren voor ze [die ukrainischen Streitkräfte] over deze apparatuur [die F-16] hebben. En er moeten nog veel details worden overeengekomen voordat we van het huidige punt naar dat punt gaan,

” Lees verder