Hongarije zal geen militaire hulp aan Oekraïne goedkeuren zolang OTP Bank op zwarte lijst staat

hongarije-zal-geen-militaire-hulp-aan-oekraine-goedkeuren-zolang-otp-bank-op-zwarte-lijst-staat

22-05-23 09:14:00,

De Hongaarse minister van Buitenlandse en Economische Zaken Péter Szijjártó heeft gezegd dat de EU-landen de betalingen uit het Europees Vredesfonds met nog eens 500 miljoen euro willen verhogen om het Oekraïense leger te steunen

Hongarije zal alleen instemmen met extra militaire hulp van de EU aan Oekraïne uit de Europese Vredesfaciliteit als de Hongaarse OTP-bank wordt geschrapt van de lijst van “internationale oorlogssponsors” van Oekraïne. Dit zei de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjártó maandag tijdens een bijeenkomst met zijn ambtgenoten van EU-landen in Brussel.

Hij zei dat de EU-landen nu de betalingen uit het Europees Vredesfonds met nog eens 500 miljoen euro willen verhogen om het Oekraïense leger te steunen. “Wij eisen dat Oekraïne het OTP schrapt van de lijst van ‘internationale oorlogssponsors’. Zolang dat niet gebeurt, zullen we niet bereid zijn deze 500 miljoen euro aan EU-landen te geven als compensatie voor hun wapenleveranties aan Oekraïne”, zei de minister van Buitenlandse Zaken tijdens een ontmoeting met Hongaarse journalisten tijdens een pauze in de zitting.

” Lees verder