US State Department geeft commentaar op inval Oekraïense terroristen in regio Belgorod

us-state-department-geeft-commentaar-op-inval-oekraiense-terroristen-in-regio-belgorod

22-05-23 09:13:00,

Matthew Miller, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat Oekraïne zelf moet beslissen hoe het militaire operaties tegen Rusland uitvoert

De VS vinden dat Oekraïne zelf moet beslissen hoe het militaire operaties tegen Rusland uitvoert. Dit zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Matthew Miller maandag tijdens een reguliere persbriefing, waarbij hij commentaar gaf op de inval van Oekraïense terroristen in de regio Belgorod.

“Het is aan de Oekraïners om te beslissen hoe zij hun militaire operaties willen uitvoeren”, zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens zijn versie dringt Washington er niet op aan dat Kiev operaties uitvoert op Russisch grondgebied. “We hebben de Oekraïners heel duidelijk gemaakt dat we niet oproepen tot aanvallen buiten de grenzen van Oekraïne en dat we hen niet de mogelijkheden geven om dat te doen,” voegde Miller eraan toe.

Eerder had de gouverneur van de regio Belgorod, Vjatsjeslav Gladkov, gezegd dat een Oekraïense commandogroep het grondgebied van het district Graivoron was binnengedrongen. De perswoordvoerder van de Russische president,

” Lees verder