EU-vredesfonds wordt verhoogd met 3,5 miljard euro: de gebeurtenissen van 23 mei

eu-vredesfonds-wordt-verhoogd-met-3,5-miljard-euro:-de-gebeurtenissen-van-23-mei

24-05-23 08:04:00,

Hier vertaal ik de samenvatting van de gebeurtenissen in en rond Oekraïne op 23 mei. zoals gepubliceerd in het Russische persbureau TASS.

Het Russische persbureau TASS publiceert bijna elke avond een samenvatting van de gebeurtenissen van de dag in en rond Oekraïne. Ik probeer zo mogelijk elke samenvatting te vertalen, hoewel ik niet kan garanderen dat ik dat elke dag kan doen, vooral omdat de samenvatting soms in de vroege avond, soms laat op de avond verschijnt.

Hier vertaal ik de Samenvatting van 23 mei.

Begin van de vertaling:

Het einde van de antiterroristische operatie in de regio Belgorod, het westen Kiev belooft F-16’s: de situatie rond Oekraïne

De antiterroristische operatie in de regio Belgorod is opgeheven, zei de gouverneur van de regio, Vjatsjeslav Gladkov, dinsdag. Het Russische leger heeft tijdens de anti-terreuroperatie een eenheid Oekraïense saboteurs verpletterd en 70 vijandelijke gevechtsvoertuigen vernietigd,

” Lees verder