NachDenkSeiten:ㅤ “Voor zover je een hoofd kunt schudden dat tot zijn nek in de kont van de Amerikanen zit”

nachdenkseiten:ㅤ-“voor-zover-je-een-hoofd-kunt-schudden-dat-tot-zijn-nek-in-de-kont-van-de-amerikanen-zit”

26-05-23 08:05:00,

We herinneren onregelmatig aan belangrijke maar genegeerde heckling uit 2014 (vandaag: “Die Anstalt”, “Panorama”, Fritz Pleitgen), waaruit blijkt: Het was uiterlijk in 2014 bekend dat de Maidan-coup en de daaropvolgende herbewapening van Oekraïne Europa in oorlog zou kunnen brengen. Het was niet te veel ontspanning die tot oorlog leidde, maar te weinig. Anti-Russische agitatoren die het sinds 2014 bij het verkeerde eind hadden, hebben vandaag niettemin de morele overhand. De in dit artikel aangehaalde voorbeelden laten ook zien hoe de toch al kleine debatruimte sindsdien weer radicaal is versmald. Een commentaar van Tobias Riegel.

“Achteraf is men altijd wijzer” – dit excuus gaat niet op in het geval van de oorlog in Oekraïne. De NachDenkSeiten hebben samen met vele andere stemmen (die vandaag meestal verstommen) al lang gewaarschuwd dat de propagandistische vijandigheid tegenover Rusland, de sancties en het negeren van alle Russische veiligheidsbelangen een oorlog zouden kunnen uitlokken. Dit betekent geen politiek-juridisch-morele beoordeling van deze oorlog, maar slechts de constatering dat bepaalde reacties op de westerse geopolitiek absoluut voorspelbaar waren,

” Lees verder op NachDenkSeiten