Oekraïne meldt start offensief en weer niet

oekraine-meldt-start-offensief-en-weer-niet

25-05-23 11:15:00,

Kiev heeft gemeld dat het langverwachte offensief al is begonnen, om vervolgens op dezelfde dag te verklaren dat het offensief pas zal beginnen als Kiev de benodigde wapens uit het Westen heeft. Ja, wat nu?

Kiev staat onder grote druk. Al maanden wacht de (vooral westerse) wereld op het begin van het Oekraïense offensief. Enkele maanden geleden was er sprake van dat Kiev zou oprukken en Melitopol en Mariupol zou innemen om zo terug te keren naar de grenzen van de Krim, die – volgens sommige berichten – in de loop van het offensief ook veroverd zou worden.

Het Westen wil het offensief omdat het moet aantonen dat de onnoemelijk vele miljarden aan wapens die aan Kiev zijn geleverd, toch effect hebben. Mocht er geen offensief komen (of mocht het mislukken), dan zouden in het Westen onvermijdelijk vragen worden gesteld over de zin van al die ruïneuze wapenleveranties.

Kiev daarentegen tempert nu voortdurend de verwachtingen van het offensief en ook Amerikaanse media hebben zich al laten ontvallen,

” Lees verder