Hoe Der Spiegel “informeert” over de beschuldigingen tegen de Biden-clan

hoe-der-spiegel-“informeert”-over-de-beschuldigingen-tegen-de-biden-clan

03-07-23 06:13:00,

Spiegel heeft een lang artikel gepubliceerd over de beschuldigingen van corruptie tegen de Biden-clan. Om zijn lezers uit te leggen dat er niets aan de hand is, moet Der Spiegel zo’n beetje alles weglaten wat al lang bekend is, maar door Der Spiegel consequent wordt verzwegen.

Op 2 juli publiceerde Der Spiegel een artikel met de kop “Amerikaanse president Joe Biden en zoon Hunter – Altijd problemen met de familie” werd gepubliceerd, dat heel grafisch laat zien hoe Duitse media hun lezers misleiden. De gemiddelde Duitser heeft nog nooit gehoord van de beschuldigingen van corruptie tegen Biden. Daarom zal ik het voorbeeld van het Spiegel-artikel gebruiken om te laten zien hoe desinformatie door weglating werkt.

Het artikel begint met vier alinea’s waarin Spiegel zijn lezers bezweert dat er eigenlijk helemaal niets aan de hand is met de beschuldigingen tegen Biden, maar dat de Republikeinen het of verzonnen hebben, of dat ze onbelangrijke verhalen ophemelen.

” Lee’s verder