EZAZ.NL:ㅤPrimordial Code zet kennis over beschavingen op zijn kop

ezaz.nl:ㅤprimordial-code-zet-kennis-over-beschavingen-op-zijn-kop
EZAZ.NL:ㅤPrimordial Code zet kennis over beschavingen op zijn kop

09-10-23 04:00:00,

De maker van documentaires als onder meer Headwind, Return to Eden en Paradogma, Marijn Poels, komt nu met The Primordial Code. Volgens Poels “een belangrijk verhaal over deze krankzinnige tijd en waar iedereen genoeg ingrediënten krijgt om zijn eigen beeld te vormen.”

Documentaire voor de nieuwsgierige geest

Volgens Marijn Poels gaat deze documentaire waarschijnlijk de meeste impact hebben van al zijn voorgaande producties. De reden is dat Poels voor deze documentaire op zoek is gegaan naar de oorsprong van onze beschaving. Zijn wij de enige beschaving of gingen andere beschavingen ons voor?

Op zoek naar oude beschavingen op Sardinië.

Velen kunnen zich weinig voorstellen bij voorgaande beschavingen en zeker niet bij de gedachte dat die kennis hadden die voor ons verloren is gegaan. Kennis die ons in de huidige tijd goed van pas zou komen, worstelend met talrijke problemen als milieu en energie.

Een reuzenkies die de vinder wegens bedreigingen met aarzeling toont.

De documentaire verhaalt van de vondst van een ‘reuzenras’ op het Italiaanse eiland Sardinië, een vondst waar maar weinigen van willen weten.

Onderzoeker toont ‘verborgen’ piramide in Bosnië.

Een reis naar Bosnië brengt de kijker naar de wellicht oudste piramide van de wereld. Hier worden steenformaties gevonden die door mensenhanden moeten zijn vervaardigd en die een hardheid hebben die onze beschaving met beton niet kan bereiken. Ook hier wordt het verder zoeken naar het hoe en waarom geblokkeerd.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …