EZAZ.NL:ㅤNederland krijgt geen raadgevend referendum naar Zwitsers model

ezaz.nl:ㅤnederland-krijgt-geen-raadgevend-referendum-naar-zwitsers-model
EZAZ.NL:ㅤNederland krijgt geen raadgevend referendum naar Zwitsers model

11-10-23 04:00:00,

De democratie in Nederland ligt onder vuur. Door ‘globalisering’ en de Europese eenwording zijn veel zaken geen onderdeel meer van parlementaire besluitvorming in Den Haag, maar in Brussel of in de weinig democratische en ontransparante kringen zoals de WHO, VN, WEF, Trilateral Commission, NAVO en nog talrijke clubs met ongekozen leden. Een voorstel van Forum voor Democratie voor een raadgevend referendum had daar verandering in moeten brengen, maar haalde het niet.

De snelle ontmanteling van de nationale staat en de democratie

“Het trilemma suggereert dat de drie begrippen economische globalisering, politieke democratie en de natiestaat onderling onverenigbaar zijn, gebaseerd op de logica dat er op een gegeven moment slechts twee effectief naast elkaar kunnen bestaan.”
Was getekend Klaus Schwab, oprichter en directeur van het World Economic Forum.
Het is te lezen op pagina 82 van zijn boek ‘Covid-19 en The Great Reset’ dat al in mei 2020 uit kwam.

De natiestaat wordt voor onze ogen ontmanteld, maar te weinig mensen zien het. Het applaus voor ‘manager’ Rutte is langzamerhand wel verstomd. Maar gedachte dat ons land met Rutte het Paard van Troje heeft binnengehaald, onafscheidelijk verkerend met zijn verkreukelde WEF-tasje, zal voorlopig nog niet landen. Ondertussen legt de ‘macher’ zonder lastig parlement als demissionaire premier, de laatste hand aan het opheffen van Nederland.

De nationale staat als drager van de democratie is bijna weg Is er een weg terug?

Het tempo ligt hoog en ogenschijnlijk lijkt de democratie nog in tact.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …