EZAZ.NL:ㅤWHO’s race tegen de klok voor herziening IHR

ezaz.nl:ㅤwho’s-race-tegen-de-klok-voor-herziening-ihr
EZAZ.NL:ㅤWHO’s race tegen de klok voor herziening IHR

16-10-23 04:00:00,

Vorige week vond in Genève de vijfde ronde van intensieve besprekingen plaats over de herziening van de International Health Regulations. Partners van de IHR zijn de 196 staten, de Europese Unie en de waarnemersdelegatie van Palestina (!). Zij bespraken de meer dan 300 voorgestelde wijzigingen die zoveel tijd kosten dat de deadline van de volgende World Health Assembly in mei 2024 niet wordt gehaald. De WHO overweegt nu haar eigen procedures terzijde te schuiven.

Foto uit WHO-video

Machtsuitbreiding nog geen gelopen race

De herziening van de International Health Regulations (IHR) waarvan de huidige basisversie uit 2005 stamt, zal betekenen dat de WHO op grond van een verklaring van een gezondheidscrisis van internationale zorg (‘concern’), ook wel pandemie genoemd, extreme maatregelen aan haar 196 lidstaten kan opleggen zonder dat de landen hiervan met eigen beleid kunnen afwijken. Het tijdens Covid afwijkende ‘Zweedse model’, waarbij een licht regiem van maatregelen werd toegepast, zou dan niet meer mogelijk zijn.

Bij deze extreme machtsuitbreiding moet worden bedacht dat grote farmaceutische partijen de WHO financieel fors ondersteunen. De stichting van Bill Gates met zijn investeringen in de ontwikkeling van vaccins was in 2020 en 2021, de ‘pandemiejaren’, de grootste betaler aan de WHO. Nu is dat Duitsland, dat met BioNTech grote belangen in de ontwikkeling van vaccins heeft.

Ook moet worden bedacht dat het bij de herziening niet gaat over preventie van ziekten, met welke oorzaak dan ook, door hygiëne, gezonde voeding of in arme landen riolering en schoon drinkwater.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …