EZAZ.NL:ㅤApple opnieuw onder druk herstart scanning-techniek

ezaz.nl:ㅤapple-opnieuw-onder-druk-herstart-scanning-techniek
EZAZ.NL:ㅤApple opnieuw onder druk herstart scanning-techniek

17-10-23 04:00:00,

Apple was er van overtuigd met het scannen van de iCloudfoto’s van haar miljoenen klanten goed te doen: het ging immers om het opsporen van kinderporno. Geschrokken van de enorme golf van verontwaardiging besloot het bedrijf het experiment direct te stoppen, en de in iCloud opgeslagen foto’s zelfs extra te beveiligen om het geschonden vertrouwen weer te herwinnen. Te laat, mysterieuze groepen zetten politiek en Apple onder druk om het scannen weer mogelijk te maken.

Foto: Pixabay

De duvel uit het doosje: Client Side Scanning

Client Side Scanning heet het fenomeen. Het is de naam van een zeer controversiële techniek van Apple uit 2021 waarmee iPhones voortdurend de foto’s van hun eigenaren scannen als ze worden geüpload naar iCloud. Het idee was om te controleren of ze in het bezit zijn van materiaal over seksueel misbruik van kinderen, bekend als CSAM.
Als de scan CSAM-materiaal zou aantonen, zou de politie worden gewaarschuwd. Terwijl de meeste grote internetbedrijven de bestanden die hun gebruikers uploaden en delen controleren aan de hand van een gecentraliseerde database met bekend CSAM, ging het plan van Apple nog een stapje verder en stelde voor om niet alleen op Apple’s iCloud-servers te controleren, maar ook direct op de telefoons van de klanten.

De reacties kwamen snel. Computerwetenschappers, cryptografen, voorvechters van digitale rechten en burgerlijke libertariërs protesteerden onmiddellijk, omdat ze beweerden dat het scannen een zeer gevaarlijk precedent zou scheppen. De mogelijkheid om apparaten van gebruikers te scannen zou iPhones over de hele wereld kunnen blootstellen aan afluisterpraktijken door autoritaire regeringen,

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …