EZAZ.NL:ㅤAfrikaanse boer: wij kunnen niet zonder fossiele brandstoffen

ezaz.nl:ㅤafrikaanse-boer:-wij-kunnen-niet-zonder-fossiele-brandstoffen
EZAZ.NL:ㅤAfrikaanse boer: wij kunnen niet zonder fossiele brandstoffen

02-11-23 04:00:00, Laatst bijgewerkt:1 november 2023

Terwijl Afrika door ‘klimaatpriesters’ van de IMF, VN en Wereldbank wordt bezocht, ‘om te helpen’, hebben Afrikaanse boeren, zoals Jusper Machogu uit Kenia, wel andere zorgen dan het klimaat. Machugo: “De klimaatverandering is een hoax, de VN wil ons gewoon afhankelijk houden en onze ontwikkeling verhinderen.”

Foto: Jusper Machogu (Substack)

Lidmaatschap Greenpeace opgezegd

Jusper Machogu is een jonge boer en afgestudeerd landbouwingenieur en woont en werkt in Kisii, in het zuidwesten van Kenia. Hij was vroeger lid van Greenpeace en wilde het milieu verbeteren. Toen hij zich verdiepte in het klimaatprobleem, stuitte hij op het werk van de gedesillusioneerde oprichter van Greenpeace, Dr. Patrick Moore (zie ook dit interview met UK Column).
Zijn boek Fake Invisible Catastrophes and Threats of Doom heeft Jusper aan het denken gezet over klimaat en de relatie met de toekomst van zijn continent Afrika. Het betekende het einde als klimaatactivist en lid van Greenpeace.

Jusper: “Mensen in het Westen zien van Afrika alleen stervende mensen, woestijn en overstromingen en natuurrampen. En altijd wordt het toegeschreven aan klimaatverandering.” Hij hekelt de eenzijdige berichtgeving in de Westerse media.
De locatie waar Jusper zijn boerenbedrijf heeft ligt in Kisii, in het zuidwesten van Kenia. “Het is hier groen en het regent hier genoeg voor landbouw.” Volgens Jusper is de kolonisatie van zijn continent nooit opgehouden en wijst vooral in de richting van de VN,

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …