EZAZ.NL:ㅤKennedy: “Israël is voor ons als een vliegdekschip”

ezaz.nl:ㅤkennedy:-“israel-is-voor-ons-als-een-vliegdekschip”
EZAZ.NL:ㅤKennedy: “Israël is voor ons als een vliegdekschip”

09-11-23 05:00:00, Laatst bijgewerkt:8 november 2023

Iedereen die de ambitie heeft om president van de Verenigde Staten te worden weet dat hij niet zonder loyaliteitsverklaring aan Israël zal slagen. Ook de populaire kandidaat Robert F. Kennedy Jr. weet dat. Zichzelf presenterend als ‘vredespresident’ kan hij Israël momenteel niet afvallen en acht het geweld in Gaza gerechtvaardigd. “Israël is als een vliegdekschip voor de Verenigde Staten.”

Foto: Presidentskandidaat Robert F. Kennedy Jr. (Videofragment)

Israël als bolwerk voor Amerikaanse belangen

“Israël is een bolwerk voor ons… het is bijna alsof we een vliegdekschip in het Midden-Oosten hebben. Als Israël verdwijnt, zullen Rusland, China en de BRICS+ landen 90% van de olie in de wereld controleren en dat zou catastrofaal zijn voor de nationale veiligheid van de VS.”

Dit zei partijonafhankelijk presidentskandidaat Robert Kennedy Jr. onlangs tijdens een interview van David Rubin van The Rubin Report.

Volgens Kennedy is Israël de oudste bondgenoot, “al voor 75 jaar”. Israël zou voor de VS vooral van belang zijn voor de uitwisseling van technologie. Of Kennedy hiermee de uitwisseling van informatie tussen inlichtingendiensten bedoelt, is niet duidelijk. “We bouwden de ‘Iron Dome’ (Israëlisch raketschild, red.), waar wij veel voor hebben betaald.”

Kennedy bediende zich overigens van het door velen bekritiseerde argument van een aantal Republikeinse senatoren dat de militaire uitgaven ‘goed besteed’ zijn. Zo zou volgens Kennedy 75% van de militaire uitgaven voor Israël weer teruggaan naar de Amerikaanse wapenindustrie.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …