EZAZ.NL:ㅤBrits parlement loopt weg bij ‘debat’ oversterfte

ezaz.nl:ㅤbrits-parlement-loopt-weg-bij-‘debat’-oversterfte
EZAZ.NL:ㅤBrits parlement loopt weg bij ‘debat’ oversterfte

15-11-23 05:00:00, Laatst bijgewerkt:14 november 2023

Het lijkt een olifant in de kamer, de toch hoge oversterfte in verschillende landen. Niet duidelijk is wat de oorzaak is. Media lanceren de meest absurde redenen waarbij zelfs klimaatverandering als mogelijke reden wordt genoemd. Brits parlementslid Andrew Bridgen is een van de weinigen die een onderzoek eist. Na 20 afwijzingen om hierover in het Lagerhuis te mogen spreken, kreeg hij 20 oktober de gelegenheid. Maar hij sprak tegen een vrijwel lege zaal.

Foto: Andrew Bridgen (rechtst)

Oversterfte: niemand wil ervan weten

De oversterfte in de wereld wekt bij veel medici zorgen. Terwijl het virus dat de wereld overging in Nederland al in mei 2020 onder de pandemiegrens dook, en vermoedelijk ook in andere landen, ontstond na de sterfte door het virus, een reeks pieken in de oversterfte die niet meer aan het virus waren toe te schrijven.

Het probleem bij de vraag waardoor de post-covid oversterfte wordt veroorzaakt is dat er geen eenduidig cijfermateriaal is. Veel cijfers zijn gebaseerd op verschillende definities van wat oversterfte is. Los van de cijfers melden artsen in talrijke landen sterkte toename van myocarditis, een hartspierontsteking, vooral bij jongeren, verstoring menstruatie, miskramen, onvruchtbaarheid, ontstaan van ‘turbokanker’ en talrijke ziekten die al voorkwamen maar nu sterk toenemen.

Ontwikkelingen in (over-)sterfte in Europa. (Bron: Euromomo)

In het Verenigd koninkrijk probeert lid van het Britse Lagerhuis Andrew Bridgen het onderwerp oversterfte te agenderen. Meer dan twintig maal werd zijn verzoek tot een debat afgewezen.

 » Lees verder op ‘EZAZ.NL’: …