Maxima overschrijdt haar bevoegdheden: wat doet zij in Davos en namens wie spreekt ze?

maxima-overschrijdt-haar-bevoegdheden:-wat-doet-zij-in-davos-en-namens-wie-spreekt-ze?
Maxima overschrijdt haar bevoegdheden: wat doet zij in Davos en namens wie spreekt ze?

23-01-24 09:38:00,

Een ongekozen en aangetrouwde Koningin zit in DAVOS – namens wie? – de Digitale ID te promoten omdat dit niet alleen zakelijk goed is maar ook om te weten of iemand is gevaccineerd. (Voor de mensen die het nog niet gezien hebben – klik hier)

Om ten minste twee redenen is dit zeer kwalijk:

Ten eerste: Het Europese digitale ID is een controversieel onderwerp. De Tweede Kamer heeft hier in een motie op 1 december 2022 tegen gestemd.1,2 Vervolgens is Staatssecretaris van Huffelen naar Brussel gegaan en heeft er doodleuk vóór gestemd. Za gaf aan “inhoudelijk geen aanleiding” te hebben gezien om de motie uit te voeren.”1

Dient van Huffelen niet het standpunt van de Tweede Kamer te respecteren? De Tweede Kamer is het hoogste democratische orgaan wat we hebben in Nederland. De leden van de Tweede Kamer zijn rechtstreeks gekozen door de burgers en zij vertegenwoordigden de stem van het volk. Het nieuwe normaal is dat politici de democratie aan hun laars lappen.

“.. zeer ernstig en weer een mooi voorbeeld van dat de politiek niet draait om wat wij in de Tweede Kamer willen, maar wat ze daar in Brussel willen”, was de reactie van Pepijn van Houwelingen (FvD)3

Het zou het einde van de politieke carrière moeten zijn van van Huffelen, en het einde van de steun voor een Europese DigiD van Nederland, maar de Tweede Kamer blijkt niet in staat zich te weren tegen de plannen van de EU.

Ten tweede: Maxima promoot de specifieke toepassing van de Europese Digitale ID om te kijken wie er gevaccineerd is – terwijl we hier in ons land een desastreuse ervaring mee hebben. Mensen die niet waren gevaccineerd werden buitengesloten van de maatschappij. De coronapas bleek een instrument voor pure discriminatie, en de schade die het heeft aangericht in de maatschappij is nog steeds niet erkend, laat staan hersteld.

Wat hebben we geleerd van onze pijnlijk ervaringen met de QR-pas (de nationale versie van de Europese DigiD). Toch zeker dat het een waardevolle les was over hoe het NIET moet? We zetten de belangrijkste drie lessen even op een rij:

Les 1: een medische keuze – die zich nog in een experimenteel stadium bevindt mag nooit worden afgedwongen door uitsluiting van de maatschappij.

 » Lees verder