De kinder- en orgaanhandel van Oekraïne

de-kinder-en-orgaanhandel-van-oekraine
De kinder- en orgaanhandel van Oekraïne

31-01-24 06:00:00, Orgaanhandel Oekraïne Agenda 2030 Gratis artikelen 31 januari 2024 De kinder- en orgaanhandel van Oekraïne

Orgaanhandel Oekraïne

Rosalie Langenberg

Midden december jl. besloten leiders van de EU-lidstaten op hun EU-top om onderhandelingen over toetreding van Oekraïne te beginnen. Bij verschillende internationale organisaties staat Oekraïne echter bekend als een geliefd land voor mensenhandel en handel in mensenorganen. Al voordat de pro-Oekraïne propaganda in verband met de Russische militaire actie aldaar alle redelijke publieke beoordelingen van dat land onmogelijk maakte, stond Oekraïne bekend als een van de meest corrupte landen ter wereld. De overheid in Kiev heeft geen doelmatige controle over de lucratieve handel in menselijke organen en deze situatie is – na de staatsgreep van 2014 en de Russische actie die in 2022 begon in het oosten van Oekraïne – alleen maar verergerd.

H

oewel dit door het Westen bijna als vanzelfsprekend wordt afgedaan als Russische propaganda, maakt de Russische overheid al jaren haar zorgen bekend over de illegale kinder- en orgaanhandel die in Oekraïne plaatsvindt. Zij richtten zelfs een parlementaire commissie op om deze criminele acties tegen kinderen te onderzoeken. Vicevoorzitter van deze commissie, Anna Kuznetsova, verklaarde onlangs dat in Oekraïne recentelijk documenten zijn gevonden voor de verkoop van weeskinderen, waarop openlijk vermeld stond: “voor de verkoop van organen”. Volgens haar worden miljarden dollars verdiend aan deze handel; het zou nu zelfs 7% van de Oekraïense economie behelzen. Kuznetsova beschuldigt de Oekraïense overheid ervan aan deze misdaden medeplichtig te zijn. Ook de bekende woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, heeft zulke beschuldigingen geuit. Illegale orgaanoogst in Oekraïne zou een bewezen en geaccepteerd feit zijn. In de westerse media wordt dit desinformatie en oorlogspropaganda genoemd.

 » Lees verder op Gezond Verstand…