Wakker Mens:ㅤDe Oekraïne in 2024

Men schijnt hier het Oekraïens-Russische conflict haast wel vergeten te zijn, de aandacht is gericht op de beschieting van Jemen en een deel van de Amerikaanse elite dringt erop aan Iran aan te vallen. Ondertussen vindt er ook een gigantische NAVO-oefening plaats in NAVO-landen die aan de RF grenzen. Ik wil hier een overzicht geven van de toestand in begin van 2024, men mag immers nooit vergeten er in de Oekraïne nog steeds hevig gevochten wordt. Per week worden er  duizenden Oekraïense soldaten gedood, terwijl de Oekraïne nu al grote tekorten aan mankracht heeft. Indien de Oekraïne zelfstandig kon beslissen, was men vermoedelijk al lang tot bezinning gekomen en hadden er vredesbesprekingen plaats gevonden. Maar vrede is kennelijk niet gewild.

Men dient het Russisch-Oekraïense conflict in een ruimer geopolitiek kader te zien, dan slechts als een oorlog tussen twee staten, we staan aan de rand van een wereldoorlog. In het Westen is men zich hiervan niet bewust, of verdringt deze feiten. Daarom is het ook noodzakelijk naar de globale ontwikkelingen te kijken, vooral naar de grootste onruststoker, de VS. Daar lopen de discussies hoog op of de Oekraïne nog verder gefinancierd moet worden. En langzaam komt er paniek op,  » Lees verder op WakkerMens.NL