Wakker Mens:ㅤDuidelijke taal

 

Ik heb al eerder erover bericht dat de Russen nagenoeg alle diplomatieke regels om in bedekte termen te spreken, hebben laten vallen. Wie nog duidelijker spreekt dan de diplomaten, zijn de militairen. Generaal Gerasimov geeft een overzicht van de stand van zaken wereldwijd en in het Oekraïne-conflict. Ik heb haast wel de indruk dat de Russen zich hebben voorgenomen altijd de waarheid te spreken, en als iets geheim is, helemaal niets te zeggen. Vermoedelijk om positief af te steken tegen het regime in Kiev, waar de meeste uitspraken of overdreven zijn, of helemaal verzonnen.

De hele redevoering is een gortdroge opsomming van feiten, over de Russische verliezen wordt niet gerept, wel over de Oekraïense. Hel duidelijk wordt het verschil in de Russische en de Oekraïense oorlogsdoelen. De Russen gaat het om de vernietiging van het Oekraïense militaire potentieel en de bescherming van de bevolking in de Donbass, de Oekraïne om terreinwinst. De herovering van de Krim is nog steeds hun opperste doel, hoewel tegenwoordig zelfs westerse deskundigen toegeven dat niet haalbaar zal zijn. Ondertussen verspreiden de Oekraïense media volkomen onrealistische cijfers over het aantal Russische doden, die echter in de westerse media gretig herhaald worden. Zo wordt nog steeds de schijn oprecht gehouden dat een Oekraïense overwinning nabij  is.  » Lees verder op WakkerMens.NL