Wakker Mens:ㅤDe perverse pogingen van de VS om vrede te stichten

We hebben al vaker over de RAND Corporation bericht. RAND is een van de organisaties die (bijna) 1:1 het beleid van de VS bepalen. Wanneer RAND een voorstel oppert, dan moet je erop bedacht zijn, dat deze ‘voorstellen’ ook uitgevoerd zullen worden, zij zijn als het ware een Road Map. In januari van dit jaar bracht Rand een rapport uit met de titel:
Een lange oorlog vermijden
(Avoiding a Long War)
In juni publiceerde ik een lang artikel over dit rapport. Alles duidt erop dat er in de VS stromingen zijn die een uitweg uit de heilloze oorlog in de Oekraïne zoeken. Het RAND rapport lijkt een eerste stap te zijn om het grote publiek ervan te overtuigen dat de oorlog niet noodzakelijkerwijs met een overwinning van de Oekraïne zal eindigen. Ons wordt al anderhalf jaar wijsgemaakt dat Rusland de grote schurk is, die volkomen onverwacht een onschuldig, weerloos land heeft overvallen. Bovendien was Rusland zogenaamd verzwakt en het leger zou gedemoraliseerd zijn. De Oekraïne moest echter koste wat het kost door het Westen (en volgens plan eigenlijk door de hele wereld, maar dat heeft om onduidelijke redenen anders uitgepakt) gesteund worden om in deze oorlog de overwinning te behalen.  » Lees verder op WakkerMens.NL