Wakker Mens:ㅤHet einde van de diplomatie

Wikipedia geeft bij de term “Diplomatie” de volgende definitie:
Diplomatie is de kunst en kunde van het voeren van overleg tussen twee groepen om daarmee een bepaald doel te bereiken. Meer specifiek worden met diplomatie de geformaliseerde relaties tussen (meestal onafhankelijke) politieke entiteiten bedoeld, meestal staten.
Deze kunde schijnt men in de VS en Europa tegenwoordig verleerd te zijn. Het is – mijns inziens – niet mogelijk tot een relatief vredige oplossing van conflicten te komen, als de partijen weigeren met elkaar te praten.

In het Oekraïne-conflict hebben we nu een punt bereikt dat het collectieve Westen langzaam moet inzien, dat Rusland niet zo eenvoudig te verslaan is als men gehoopt had.  Bij president Zelenski wordt er nu behoedzaam op aangedrongen om met Rusland te gaan onderhandelen, maar daartoe zal Rusland niet bereid zijn zolang de Oekraïne aan de eis vasthoud op volledig gebiedsherstel binnen de grenzen van 1991 – dus inclusieve de Krim.

Onder leiding van de Baltische Staaten wordt er nu gepoogd om Rusland uit alle nog bestaande overlegstructuren buiten te sluiten. Zo is Rusland onlangs uit de Uitvoerende Raad van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) uitgesloten, en door Litauen vervangen (zeker omdat Litauen zo’n chemiegigant is en veel meer inzicht heeft in de productie van chemische wapens)((Melding van TASS: https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/19411545 en tevens op Duits: https://www.anti-spiegel.ru/2023/russland-hat-seinen-sitz-im-exekutivrat-der-opcw-verloren/))

Op 30 november en 1 december vond er in Skopje een topontmoeting van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) plaats.   » Lees verder op WakkerMens.NL