WEF-overzicht: Digitale ID’s kunnen de niet-gevaccineerden opsporen, AI kan de ontwikkeling van nieuwe vaccins versnellen

wef-overzicht:-digitale-id’s-kunnen-de-niet-gevaccineerden-opsporen,-ai-kan-de-ontwikkeling-van-nieuwe-vaccins-versnellen
WEF-overzicht: Digitale ID’s kunnen de niet-gevaccineerden opsporen, AI kan de ontwikkeling van nieuwe vaccins versnellen

06-02-24 07:37:00,

De jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum dit jaar eindigde met oproepen voor digitale ID’s, de snelle ontwikkeling van nieuwe vaccins, meer samenwerkingsverbanden met zakelijke mediakanalen zoals The New York Times, en een wijdverspreide acceptatie en verspreiding van kunstmatige intelligentie op alle gebieden van de samenleving, inclusief gezondheidszorg en onderwijs.

De dreiging van een nieuwe pandemie en zogenaamde “desinformatie“. De toekomst van de democratie. De toekomstige impact van kunstmatige intelligentie (AI) in de samenleving. De “groene agenda”

Dit waren slechts enkele van de onderwerpen op de agenda van de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, die recentelijk werd afgesloten.

Enkele van de hoogtepunten van de bijeenkomst van dit jaar waren waarschuwingen over hoe een nog onbekende “Ziekte X” de volgende pandemie zou kunnen veroorzaken, discussies over hoe AI zou kunnen leiden tot de snelle ontwikkeling van nieuwe vaccins en gesprekken over hoe AI of het slachtoffer zou kunnen worden van zogenoemde “desinformatie” of deze juist zou kunnen herkennen en censureren.

‘We willen geen jaar wachten op het vaccin’

De waarschuwingen gingen gepaard met optimistischer vooruitzichten – vanuit het perspectief van de deelnemers aan de bijeenkomst – over de rol die AI zou kunnen spelen in de aanpak van toekomstige pandemieën, bijvoorbeeld door de snelle ontwikkeling van nieuwe vaccins.

Jeremy Hunt, de minister van Financiën van het Verenigd Koninkrijk, zei tijdens een paneldiscussie op donderdag – waaraan ook Albert Bourla, CEO van Pfizer, deelnam – dat “we bij de volgende pandemie geen jaar willen hoeven wachten voordat we een vaccin hebben

“Als AI de tijd die nodig is om dat vaccin te krijgen kan terugbrengen tot een maand, dan is dat een enorme stap voorwaarts voor de mensheid,” zei Hunt.

Digitaal ID ‘zeer noodzakelijk’ voor het opsporen van niet-gevaccineerden

Tijdens een andere paneldiscussie op donderdag zei koningin Máxima van Nederland dat digitale ID “zeer noodzakelijk” is voor het aanbieden van een reeks openbare diensten – en ze suggereerde dat het kan worden gebruikt om niet-gevaccineerden op te sporen.

Digitale ID “is zeer noodzakelijk voor financiële diensten,

 » Lees verder