Harvard verloochent de waarheid – bij debat over Covid Lockdowns was ‘Veritas’ niet de leidraad van de universiteit

harvard-verloochent-de-waarheid-–-bij-debat-over-covid-lockdowns-was-‘veritas’-niet-de-leidraad-van-de-universiteit
Harvard verloochent de waarheid – bij debat over Covid Lockdowns was ‘Veritas’ niet de leidraad van de universiteit

15-03-24 05:19:00,

Het volgende artikel is geschreven door een oud professor. Het gaat over het afbrokkelen van de academische integriteit. Hoe groot is de angst voor het verlies van een aanzien gevende positie? Wat zijn de maatschappelijke consequenties als hoogleraren noch voor het welzijn van hun studenten, noch voor de waarheid bereid zijn hun nek uit te steken? Martin Kulldorff schreef het onderstaande artikel. Hij is voormalig hoogleraar geneeskunde aan Harvard University en Mass General Brigham. Hij is medeoprichter van de Academie voor Wetenschap en Vrijheid.
 
 

Harvard verloochent de waarheid

 
Ik ben niet langer professor in de geneeskunde aan Harvard. Het motto van Harvard is Veritas, het Latijnse woord voor waarheid. Maar, zoals ik ontdekte, voor de waarheid kun je ontslagen worden. Dit is mijn verhaal – het verhaal van een biostatisticus en epidemioloog op Harvard die zich vastklampt aan de waarheid terwijl de wereld de weg kwijtraakt tijdens de Covid pandemie.

Op 10 maart 2020 verklaarde Harvard, nog voor de overheid hiertoe had opgeroepen, dat het “de lessen in persoon zou opschorten en zou overstappen op online leren”. In het hele land volgden universiteiten, scholen en regeringen het voorbeeld van Harvard.

Toch was het vanaf begin 2020 duidelijk dat het virus zich uiteindelijk over de hele wereld zou verspreiden en dat het zinloos zou zijn om te proberen het te beteugelen met lockdowns. Het was ook duidelijk dat lockdowns enorme bijkomstige schade zouden veroorzaken, niet alleen aan het onderwijs, maar ook aan de volksgezondheid, inclusief de behandeling van kanker, hart- en vaatziekten en geestelijke gezondheid. We zullen nog tientallen jaren te maken hebben met de aangerichte schade. Onze kinderen, de ouderen, de middenklasse, de werkende klasse en de armen over de hele wereld – ze zullen er allemaal nog jaren last van hebben.

In veel andere landen gingen de scholen ook dicht, maar onder zware internationale kritiek hield Zweden zijn scholen en kinderdagverblijven open voor zijn 1,8 miljoen kinderen in de leeftijd van 1 tot 15 jaar. Waarom? Hoewel iedereen besmet kan raken, weten we al sinds begin 2020 dat er een meer dan duizendvoudig verschil in Covid-sterfterisico bestaat tussen jongeren en ouderen. Kinderen liepen een minuscuul risico op Covid en het onderbreken van hun opleiding zou hen levenslang benadelen,

 » Lees verder