Stralingsleed.nl:ㅤRechter beslist dat de uitrol van 5G mag doorgaan. Op 12 maart jl. heeft de rechtbank in Rotterdam het verzoek van Stichting EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit) afgewezen.

stralingsleednl:ㅤrechter-beslist-dat-de-uitrol-van-5g-mag-doorgaan-op-12-maart-jl-heeft-de-rechtbank-in-rotterdam-het-verzoek-van-stichting-ehs-(elektro-hyper-sensitiviteit)-afgewezen.
Stralingsleed.nl:ㅤRechter beslist dat de uitrol van 5G mag doorgaan. Op 12 maart jl. heeft de rechtbank in Rotterdam het verzoek van Stichting EHS (Elektro Hyper Sensitiviteit) afgewezen.

16-03-24 10:23:00,


Elektromagnetische golven van zendmasten, mobiele telefoons en draadloos internet zenden radiogolven of radiofrequente velden (RF) uit. Zendmasten (antennes) zetten elektrische signalen om in elektromagnetische velden: onzichtbare golven door de lucht met een frequentie van 100.000 Hz (hertz) tot 300 GHz (gigahertz). Onzichtbaar, onhoorbaar en niet te ruiken. Teveel elektromagnetische straling kan de gezondheid schaden, zegt onze Rijksoverheid. “Dat een antenne stroom omzet in een radiogolf en dat de natuurkundige term voor radiogolf is: elektromagnetisch veld of elektromagnetische straling. En dat teveel elektromagnetische straling de gezondheid kan schaden”.

5G antennes 
Sinds 21 juli 2020 is 5G-internet beschikbaar in Nederland, maar nog niet alle frequenties worden gebruikt. Gebruikt worden de 700 megahertz (MHz), de 1400 megahertz (MHz) en de 2100 megahertz (MHz) frequentieband. KPN, Odido en VodafoneZiggo hebben vergunningen voor deze drie frequentiebanden. De Europese Unie heeft 3 voorkeursfrequenties voor 5G aangewezen, namelijk de: 700 megahertz (MHz), 3,5 gigahertz (GHz) en 26 GHz.

Gezondheidsklachten door de frequentieband
Met elektrohypersensitiviteit (EHS) of elektroallergie wordt een overgevoeligheid bedoeld voor deze elektromagnetische straling die zich uit in ziektesymptomen. Maar er is nog geen officieel wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van EHS.

De gezondheidsklachten door straling verschillen sterk per persoon. Dit komt omdat de elektromagnetische straling leidt tot een stressrespons in het lichaam dat bij iedereen op een andere manier tot uiting komt. De elektromagnetische velden roepen een stressrespons op in het lichaam en de klachten kunnen zijn:
-oorsuizen en piepen,
-een licht gevoel in het hoofd,
-druk op de trommelvliezen,
-duizeligheid,
-jeukende hoofdhuid,
-sterke oorsuizen, soms nonstop,
-irritatie voor harde geluiden,
-concentratieproblemen,
-hoofdpijn/migraine,
-misselijkheid,
-vermoeidheid,
-slaapproblemen,
-futloosheid,
-depressies.

Elke ‘elektrogevoelige’ (EHS-er) heeft zijn of haar eigen geschiedenis en de apparatuur die iemand stoort en de aard van de gezondheidsklachten, zijn persoonsgebonden. EHS komt vaak voor in combinatie met een overgevoeligheid voor andere milieufactoren zoals:
-specifieke geuren en stoffen,
-(UV)licht,
-High Sensitive Person en
-ultra-laag geluid.

EHS wordt ook wel elektrostress, elektro-allergie, elektro(over)gevoeligheid of stralingsgevoeligheid genoemd.

Stralingsbronnen
Stralingsbronnen thuis;

Hoogfrequente draadloze velden Bronnen van radiofrequente straling is de draadloze telecommunicatieapparatuur waaronder; de mobiele telefoons, DECT telefoons, tablets, draadloze laptops en Wifi. Verder de: slimme meters, bleutooth en draagbare draadloze apparaten,  » Lees verder op Stralingsleed.nl