Kinkhoest – media trachten zorgenkindje van het RVP nieuw leven in te blazen

kinkhoest-–-media-trachten-zorgenkindje-van-het-rvp-nieuw-leven-in-te-blazen
Kinkhoest – media trachten zorgenkindje van het RVP nieuw leven in te blazen

19-03-24 07:57:00,

Het Rijksvaccinatieprogramma heeft het zwaar. De vaccinatiegraad daalt steeds verder en het risico dat het vertrouwen verder instort is groot. De media-campagnes schakelen van Covid-19 weer terug naar het RVP in een poging de vaccinatiegraad te herstellen. Wat ontbreekt in de berichtgeving?
 
 
Op 15-3-24 meldt de NOS dat er de afgelopen zes weken vier meldingen zijn binnengekomen van baby’s die zijn overleden aan kinkhoest en dat “de gezondheidsdiensten zich zorgen maken over de vaccinatiegraad”.1
 
Nieuwsuur wijdt er een item aan met filmpjes van hoestende, zieke kinderen en oud politicus Rita Verdonk verklaart dat “er toch andere maatregelen genomen moeten worden en dat kan wat ons betreft ook dwang zijn.” Gjalt Jellesma, belangenbehartiger in de kinderopvang BOINK wil vaccineren op de kinderopvang verplichten. En ook alle grote dagbladen nemen eensgezind en perfect getimed deel aan een geregisseerde campagne met de trefwoorden: dodelijk, ongevaccineerd, verplichten.2,3,4,5,6,7
 
 
We weten helemaal niets over de kindjes, noch over hun moeders en de thuissituatie. Onder andere de context wordt weggelaten en kinkhoest wordt geframed als gevaarlijk voor ELK kind. Zelfs de vaccinatiestatus is onbekend. Het doel van “al vier kinderen die zijn gestorven” is om ouders bang te maken. De link naar de dalende vaccinatiegraad dient om een zondebok te creëren.
 
Hoe zijn we afgezakt van een tijd waarin er géén angst meer was voor kinkhoest in de jaren ‘50-’80 en het amper meer werd gemeld, tot angst-campagnes om ongevaccineerde baby’s te weigeren bij de kinderopvang en risicovolle vaccins te willen verplichten, en zelfs te injecteren bij zwangere vrouwen?
 
 

Het media narratief

 
Het narratief in de media draait meestal om de volgende 5 aannames:

1. De ziekte – kinkhoest, de mazelen of welke infectieziekte dan ook – is dodelijk
2. De vaccinatiegraad daalt en daardoor komen de kinderziektes terug
3. De ongevaccineerde kinderen in de kinderopvang zijn de schuld
4. De vaccins zijn de enige manier om je kind te beschermen
5. De vaccins zijn veilig
 
Kinkhoest kan heftig zijn, lastig voor het kind of de ouders, maar is normaal gesproken niet dodelijk. Elk jaar krijgen duizenden gevaccineerde en ongevaccineerde kinderen kinkhoest. Het is een hoge uitzondering als een kind sterft aan kinkhoest.
 
Het wordt wel de ziekte van 100 dagen genoemd omdat het kind gedurende langere tijd last heeft van (flinke) hoestbuien.

 » Lees verder