Washington, Londen en Tel Aviv verstrikt in Palestina, door Thierry Meyssan

washington,-londen-en-tel-aviv-verstrikt-in-palestina,-door-thierry-meyssan
Washington, Londen en Tel Aviv verstrikt in Palestina, door Thierry Meyssan

,

Na de interventie van Washington is Israël gestopt met het afslachten van de bevolking van Gaza en etnisch zuiveren van Palestina om zijn nederzettingen daar uit te breiden. Israël heeft er ook mee ingestemd humanitaire hulp toe te laten aan de burgers die het opgesloten heeft.
Noch de revisionistische zionisten van Benjamin Netanyahu, noch de Hamas van Ismail Haniyeh hebben echter een oplossing gevonden. Deze twee groepen, die beweren respectievelijk de Joden en de Arabieren te verdedigen, bestendigen in feite het Britse koloniale project dat Lord Spencer in 1915 formuleerde: een regio die niet in staat is zichzelf te verdedigen.
Sinds 1948 is de enige oplossing, die altijd is afgewezen, die van één binationale staat, zoals vastgelegd in VN-resolutie 181.

Benny Gantz reisde naar Londen voor een ontmoeting met nationaal veiligheidsadviseur Tim Barrow. Tot zijn verbazing stond premier Rishi Sunak erop met hem te praten om hem te vertellen dat er geen sprake van was dat Israël een staat als alle andere zou worden. Het Britse koloniale project blijft vrede in de weg staan.

Benny Gantz reisde naar Londen voor een ontmoeting met nationaal veiligheidsadviseur Tim Barrow. Tot zijn verbazing stond premier Rishi Sunak erop met hem te praten om hem te vertellen dat er geen sprake van was dat Israël een staat als alle andere zou worden. Het Britse koloniale project blijft vrede in de weg staan.

De Verenigde Staten, die van plan waren om op vervroegde verkiezingen in Israël aan te dringen en de benoeming van generaal Benny Gantz te beïnvloeden, werden teleurgesteld [1].

Uitgenodigd in Washington, bleek Gantz minder plooibaar dan verwacht: Hij heeft zich zeker onderscheiden van de “revisionistische zionisten” van Benjamin Netanyahu door het recht van Arabieren om op hun land te leven te erkennen, maar hij toonde zijn vastberadenheid om Hamas uit te roeien in Gaza. De historische Hamas is niets anders dan de Palestijnse tak van de Moslimbroederschap, een instrument van de overheersing door het Verenigd Koninkrijk.

Hamas heeft zich in 2017 officieel teruggetrokken uit de Broederschap, maar de belangrijkste leiders zijn nog steeds lid en voeren de langetermijnstrategie uit. Tijdens de oorlog tegen Syrië vocht Hamas samen met de NAVO en Israël tegen de Arabische Republiek Syrië.

De Hamasstroom, die brak met de Broederschap,

 » Lees verder op VoltaireNet.org