Vaccinpropaganda en “potentiële belangenverstrengelingen”

vaccinpropaganda-en-“potentiele-belangenverstrengelingen”
Vaccinpropaganda en “potentiële belangenverstrengelingen”

26-03-24 08:30:00,

De afgelopen 14 dagen (!) wordt in elk artikel pro-vaccin campagne die op dit moment loopt het bericht herhaald dat er vier kinderen zijn overleden aan kinkhoest. En in één adem wordt de dalende vaccinatiegraad aangewezen als schuldige en ouders op het hart gedrukt om hun kinderen te laten vaccineren. Dit keer zelfs een “gezamenlijk oproep” van kinderartsen.

Op 26 maart bericht de NOS:

“Kinderartsen in Nederland komen met een gezamenlijke oproep aan ouders om hun kind te laten vaccineren tegen alle ziektes in het rijksvaccinatieprogramma. “We zien echt meer ernstig zieke kinderen op onze verpleegafdelingen”, zei Louis Bont, afdelingshoofd Kindergeneeskunde in het Wilhelmina Kinderziekenhuis op NPO Radio 1. “Dat leed is door vaccinatie vaak te voorkomen.” – NOS[1]

Ik vraag me af hoe dit tot stand gekomen is. Is er een enquête uitgestuurd naar alle artsen om hun mening te vragen? Het lijkt me stug. Artsen hebben het beleid maar te volgen anders komen ze in de problemen.

Zeker vier kinderen zijn de afgelopen weken overleden aan de gevolgen van kinkhoest. “Zo’n hoog aantal hebben we in Nederland sinds de introductie van het kinkhoestvaccin in 1957 in het rijksvaccinatieprogramma niet meer gezien”, schrijven de artsen. “Daarnaast zijn de mazelen terug van weggeweest in bijna heel Europa, ook in Nederland.”– NOS[1]

Het “schrijven” van de artsen is nergens te vinden. En hoe vaak hebben we al in de media gelezen dat er vier kinderen zijn overleden? Is het niet bizar dat die zin nu al 14 dagen wordt er herhaald? Is het niet nog veel gekker dat het RIVM niet eens kan – of wil – vertellen wat de vaccinatiestatus van deze kinderen is? Misschien waren ze alle vier wel gevaccineerd! Het is duidelijk dat het gaat over de vaccinatiegraad. Maar sinds Covid is het vertrouwen van de bevolking in de overheid, de media en zelfs de medici tot een dieptepunt gedaald. Bont benadrukt dat we onze informatie bij artsen vandaan moeten halen en niet van het internet.
 
 

Wie is Louis Bont?

Op de website van het UMC Utrecht staan zijn biografie, nevenactiviteiten en potentiële belangenverstrengelingen, die hieronder verkort zijn weergegeven.2
 

1. Biografie

“Louis Bont is kinderarts-infectioloog in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

 » Lees verder