Linda Thomas-Greenfield, Madame Veto heeft bloed aan haar handen, door Thierry Meyssan

linda-thomas-greenfield,-madame-veto-heeft-bloed-aan-haar-handen,-door-thierry-meyssan
Linda Thomas-Greenfield, Madame Veto heeft bloed aan haar handen, door Thierry Meyssan

,

De afgelopen zes maanden heeft de Amerikaanse ambassadeur bij de Veiligheidsraad, Linda Thomas-Greenfield, geprobeerd om zoveel mogelijk tijd te rekken zodat de IDF kan winnen in Palestina. Met het ene veto na het andere hoopt ze dat het Westen in Gaza geen derde nederlaag zal lijden, na die in Syrië en Oekraïne. Maar op 22 december erkende het eindelijk dat er humanitaire hulp nodig was voor de burgers die in de steek waren gelaten in deze gesloten enclave. Op 25 maart gaf ze eindelijk toe dat er een staakt-het-vuren moest worden opgelegd aan beide partijen… en beweerde vervolgens onmiddellijk dat de beslissingen van de Raad niet bindend waren.

Linda Thomas-Greenfield, Permanent Vertegenwoordiger van de Verenigde Staten bij de Veiligheidsraad.

De afgelopen zes maanden is de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties het toneel geweest van een confrontatie tussen enerzijds voorstanders van de Amerikaanse hegemonie en anderzijds degenen die hopen op een rechtvaardiger wereld. Het bloedbad van meer dan 779 Israëlische burgers, de gijzeling van ongeveer 200 anderen, de verwonding van meer dan 2000 anderen, de administratieve opsluiting (gelijk aan gijzeling) van 2870 Palestijnen, de afslachting van minstens 30.000 Palestijnse burgers en de verwonding van minstens 70.000 anderen vormen de achtergrond van deze strijd. De eerste reactie van het “Amerikaanse Rijk” op de al-Aqsa Flood operatie van het Palestijnse Verzet en het Israëlische antwoord, operatie Iron Swords, was zowel angst als blinde steun. Vanuit het standpunt van Washington was het essentieel om niet opnieuw een nederlaag te lijden na die in Syrië en Oekraïne. De permanente vertegenwoordiger van de VS bij de Veiligheidsraad, Linda Thomas-Greenfield, stemde daarom tegen elk verzoek voor een staakt-het-vuren. Ze kreeg de opdracht om Israël de tijd te geven om te winnen. Daarom sprak ze op 16 oktober 2023 haar veto uit over ontwerpresolutie S/2023/772. Ze zei: “Hamas moet verantwoordelijk worden gehouden voor zijn daden. Hamas vertegenwoordigt het Palestijnse volk niet en heeft niets gedaan om vrede en stabiliteit te bevorderen”. Dat was de eerste leugen. Of je het nu leuk vindt of niet, Hamas werd in 2006 rechtmatig gekozen door de Palestijnen. Het behaalde een relatieve meerderheid (44,45% van de uitgebrachte stemmen).

Op 18 oktober verzette ze zich opnieuw tegen de Braziliaanse ontwerpresolutie S/2023/773. En passant verklaarde ze: “Dit ontwerp negeert het recht op zelfverdediging van Israël”.

Dit argument was haar tweede leugen,

 » Lees verder op VoltaireNet.org