2021-11 November – RAVENNA – GETALLEN-SPIELEREI EN HET OCTOGON

RAVENNAGETALLEN-SPIELEREI EN HET OCTOGON

Marc van Delft (11-11-2021)


Nieuwsbrief over Antroposofie

Deze overdenking ontstond in een briefwisseling met MvdB.


MvdB over getallensymboliek en het octogon:

Hitler werd in 1923 betaald door de Zwitsers en had zijn buiten bedrijf, Eagles nest 24x dichter bij Zürich liggen, dan bij Berlijn.
Zijn nieuwbouw bestond uit een 8 hoekige bouw, OCTOGON, wat dus terug te voeren is op de Tempeliers (die dus niet deugen) die Zwitserland in 1291 hebben opgericht en achter alle shit zitten.
Aldus  Sean Hross, ook wel Chatzefratz of Giureh, een origineel onderzoeker. Hij is in de Zwitserse gevangenis gegooid, dus er zal wel wat inzitten, nietwaar?

In symboliek. Waar de Cabal gek op is, heeft de 6 hoek (hexagram, maar ook te zien als de 2 piramides) het voor het zeggen.

Het Octogram (8 hoek, militair, uitvoerend) en de basis is de 4 van de 4 hoeken van de piramide, het geknede volk van slaven (zonder dat ze dat doorhebben).
Opgeteld 6+8+4=18+666.
Zo werkt dat.

Hij liet zelfs de bodem van een taart zien met exact die symboliek, lijnen, hoeken in het plastic zoals voormeld.
Daarom klopt vermoedelijk de met een jaar uitgestelde dood van prins Philip ook, omdat hij daarmee 99 zou zijn geworden en begraven op ik meen 9 april 2020, zou dat 999 zijn, omgekeerd 666.
En het gaat er niet om om dit volledig als onzinnig en vergezocht te beoordelen, het zegt dan blijkbaar iets van het inzicht van die spreker inzake de Cabal.
Want zo werken ze en er zijn duizenden voorbeelden die het eigen geloof, inzicht zouden tarten bij het zien van de ‘toevalligheden’.
Als Jesus/Yeshua vanuit onderzoek op 9/11 geboren zou zijn, zegt dat dus ook wel wat. Huh?

Ik zie overigens totaal niet in wat het voordeel van Ossenbaard zou zijn voor de Cabal door alle vuile was en verbanden buiten te hangen.
Dat geldt ook voor Trump. Al het handelen is gericht op het volk, tegen de Cabal, dat zegt hij met zoveel woorden (noemt het dan een kleine El-ite). Zelfs het Q boek is één van de oudste apocriefe boeken, de “Genesis van de Bijbel”, de 17e letter (zie de MH17 op 17 juli, alles natuurlijk vanuit de OMKERING) etc.

 ======================
Tot zo ver MvdB
=====================

Beste M
Wat jij schrijft zijn mijns inziens ver gezochte associaties met complotten en getalsgeheimen / getalstheorieën e.d. , daar heb ik persoonlijk niet zo veel mee.

Dat vind ik net zoiets als het boek ‘Bach en het getal’.
Dat vond ik ook enorm ver gezocht.
Dat boek vond ik zelfs totaal nergens op slaan.

Nu, het kan best zijn dat bepaalde geheime genootschappen iets met bepaalde getallen doen, zoals bv. Scull and Bones met 233 of 223 meen ik.
Maar meestal vind ik dat soort denkwijzen vergezochte gedachten-spielereien.

Ravenna en het spirituele christendom

Neem bv. wat je over de 8-hoek zegt:

In Ravenna is er een 8-hoekig wereldberoemd mausoleum van Theoderik de Grote, wat ik nog bezocht en fotografeerde in 1981.

t

t

t

t

t

t

t

t

t

t

t

W. F.  Veltman beschrijft in zijn boek over Ravenna ook dat mausoleum, en hij schrijft dat Theoderik de Grote een zeer hoogstaande, diep Christelijke figuur was.

Net zoals de zeer verheven mozaïeken in Ravenna:

In die mozaïeken wordt Christus nog niet als ‘zielige martelaar aan het kruis’ voorgesteld, zoals later in de Roomse kerk, maar integendeel als een Jeugdige Zonne-held, wat ik begrepen heb.

Zie deze beelden van Christus als ‘pantocreator’ en ‘de goede herder’:

Kortom, daar leefde een totaal andere en nog zeer spirituele benadering van het christendom, heel anders als de Rooms Katholieke kerk, dit was een Germaanse en geen Roomse benadering, want Theoderik was een Germaan.

En deze hoogstaande man, Theoderik de Grote  ligt in een 8-hoekig mausoleum.

En jij schrijft dan over de 8-hoek:

—————————————————————-
MvdB:

Hitlers nieuwbouw bestond uit een 8 hoekige bouw, OCTOGON, wat dus terug te voeren is op de Tempeliers (die dus niet deugen) die Zwitserland in 1291 hebben opgericht en achter alle shit zitten. 
Het Octogram  (8 hoek, militair, uitvoerend) en de basis is de 4 van de 4 hoeken van de piramide, het geknede volk van slaven (zonder dat ze dat doorhebben). 
Opgeteld 6+8+4=18+666. Zo werkt dat.
——————————————————————–

MvD:

Tja, ik zie niet in waarom de verheven, wijze Theoderik dan in een 8-hoekig mausoleum wilde begraven worden, en bovendien zijn ook veel kerktorens 8-hoekig.

Ik zie niet zoveel in dit soort getallen-spielereien.

Net zoals in het boek: ‘Bach en het getal’,  dat is ook vaak op de kabbala terug te voeren, een typisch Joodse denkwijze, het is m.i. een puur intellectueel denkspel dat m.i. niet spiritueel is, want het heeft weinig met een echt beleven te maken van de ware betekenis van getallen.

Je moet ook beseffen dat de primaire getallen [1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 13 ] een verheven betekenis hebben, maar dat de boze machten die kennis ook hebben en diezelfde getallen op hun eigen manier kunnen misbruiken.

Dat zegt niets over die getallen zelf maar over de kwalijke kringen die getallen misbruiken voor hun eigen doeleinden.

Zowel goede, verheven groepen kunnen getallen gebruiken als hele slechte groepen, dat zegt niets over de waarde van die getallen, bepaalde getallen kunnen dus in het ene geval iets heel verhevens betekenen, en in het andere geval door boze kringen worden gebruikt om er iets kwalijks mee te doen.
[21 oktober 2021]

DE SPIRITUELE KUNST VAN RAVENNA

Hier ter illustratie van de mijns inziens onzinnige en vergezochte getallentheorieën van MvdB en zijn vergezochte theorie over het zogenaamd ‘duivelse octogon’, nog enige oogverblindend mooie beelden uit Ravenna, evenzeer ontstaan vanuit de impuls van Theoderik de Grote, die in een octogon ligt begraven.
Kijk en oordeel zelf of we hier met ‘satanische 666-kunst’ te maken hebben…..

Ravenna, Italy – March 1, 2012: The mosaics of the San Vitale basilica

Volgens mij kan je het gezegde: ‘Eerst Napels zien en dan sterven’

beter veranderen in: ‘Eerst Ravenna zien en dan sterven’…..

1

Zie ook de 8-hoekige toren van de Michaelskerk op de monte Garagano met behulp van deze link
En een filmpje hierover met deze link

Marc van Delft
11-11-2011
http://www.marcvandelft.nl

Wilt u deze nieuwsbrief als PDF? Klik hier